a/ Unele reguli nu sunt foarte clare, sau ideile exprimate nu sunt duse pana la capat, lasand loc de interpretare (a nu se intelege ca acuz ownerii de incompetenta sau ceva, e pur si simplu o remarca menita sa ii ajute)
b/ Consider ca lipsesc anumite reguli care ar putea imbunatati experienta jucatorilor (le voi prezenta mai jos, impreuna cu sugestiile mele).
Asadar, am preluat pasaje din regulament si le-am expus mai jos, cu completarile/propunerile mele inaintea lor.
Disclaimer: nu vreau sa se inteleaga ca aceste sugestii trebuie musai implementate (de aia se numesc sugestii), acestea au scopul de a ajuta/imbunatati regulamentul prezent care deja e foarte ok. Nu fac asta cu vreun interes ascuns sau mai stiu eu ce, vreau doar sa ajut (ca idee, lucrez in consultanta, printre atributiile mele la locul de munca presupune si revizuirea procedurilor interne/regulamentelor firmelor cu care colaboram, deci cu asta ma ocup).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1/ Sugestie: scoatare regula ⇒
Motiv: Din ce am vazut, aceasta regula nu este pusa in aplicare niciodata si nu ii vad rostul. Toti CT vorbesc in timpul rundelor daca vor, fie ca e normal day sau special day. O regula mai adecvata ar fi ca cei de la CT sa nu vorbeasca peste Jean, sa nu il impiedice sa dea comenzi prizonierilor.CT care este Jean este singurul care poate să vorbească intr-o zi normală, însă dacă acesta vrea și consideră necesar, le poate da colegilor săi voce din /menu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2/ Sugestie: specificare numar ore ban si nr de abateri
Motiv: pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretari► Dayuri: ⇒ Cine calcă cu mașina primește SLAY de la un Admin (sau ban, depinde de câți jucători au murit călcați sau a câta abatere este). În cazul în care cel care a călcat se afla la CT, acesta este scos dacă calcă doi sau mai mulți jucători.
3/ Propunere: specificare numar ore ban =>
Motiv: idem, pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretariAdmini: Pentru reclama intenționată se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!
4/ Propunere: specificare numar ore ban sau daca e permanent =>
Motiv: idem, pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretariAdmini: Pentru folosirea de coduri se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!
5/ Propunere: specificare numar ore ban =>
Motiv: idem, pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretariDay-uri ⇒ Cine calcă cu mașina primește SLAY de la un Admin (sau ban, depinde de câți jucători au murit călcați sau a câta abatere este). În cazul în care cel care a călcat se afla la CT, acesta este scos dacă calcă doi sau mai mulți jucători.
6/ Propunere: adaugare regula: Sunt interzise comenzile de tipul "Jean spune primul glow red alege cine sa moara next"
Motiv: de la sine inteles.
7/ Propunere: adaugare: dictionar termeni (fd = freeday, fk = freekill, av = avertisment, T=prizonieri, CT=gardieni, etc. etc.)
Motiv: la inceputul regulamentului, eu zic ca ar fi util.
8/ Propunere: adaugare "din greseala" la ⇒
Motiv: clarificare. Mie cel putin nu imi este clar la ce situatie se refera speta de mai sus.In privinta omorarii unui prizonier de catre un gardian, CT-ul respectiv primeste un avertisment + acordarea de FD(freeday) prizonierului in cauza. In cazul in care nu ii acorda FD (freeday), acesta primeste 2 avertismente.
9/ Propunere: adaugare tipul pedepsei (gag/kick/ban) si numarul orelor de ban in functie de abuz =>
Motiv: clarificareOrice actiune care afecteaza negativ serverul este interzisa: Aceasta regula include dar nu se limiteaza la: Utilizarea de hackuri, scripturi, buguri care va ofera avantaje sau ii impiedica pe altii, reclama spre alte comunitati sau servere, spam-ul, accesarea conturilor care nu va apartin,intrarea la CT fara microfon in repetate randuri etc.
10/ Propunere: adaugare ratio T/CT => de ex. Echipa CT trebuie sa aiba maxim 1/3 jucatori din numarul de jucatori ai echipei T (de ex. 15 T => 3 CT)
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, cred ca ar fi necesara
11/ Propunere: adaugare => Daca un T arunca cu grenada flash/HE si nimereste un CT, atunci T va fi omorat de CT.
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara
12/ Propunere: Ownerii sa stabileasca daca comenzile de tip "Jean spune ultimul duck nu moare/nu traieste" sunt acceptate sau nu pe server si sa fie mentionate in regulament.
13/ Propunere: adaugare tip sanctiune (de ex. 1 av) pentru ⇒
Motiv: clarificareNu aveti voie sa dati FREE damage prizonierilor, chiar daca este la box sau nu, doar Jean are voie in cazul in care da comenzi (dintre X si Y) și doar în picioare (pentru a lua un DMG mai mic). Jean nu poate abuza de acest privilegiu scăzând HP prizonierilor dându-le CAP și scuzându-se că dă comandă.
14/ Propunere: adaugare tip sanctiune pentru FK (intentionat, nu din greseala) efectuat de CT pe T (1 av/scos de la CT/ban/etc.), las la decizia ownerilor
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara
15/ Propunere: adaugare regula "Este strict interzisa aplicarea unor sanctiuni pentru certuri cauzate in afara serverului (discord, forum, facebook, etc.). Comenzile de pe server se aplica doar in conformitate cu regulamentul"
Motiv: nu stiu daca au fost astfel de cazuri, presupun ca nu, dar nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara.
16/ Propunere: adaugare un exemplu de situatie (ca sa se inteleaga la ce ne referim) la urmatoarea regula ⇒
Motiv: clarificare, sa nu existe loc de interpretari"In cazul in care un CT omoara din greseala (in anumite circumstante) un T, acesta este scutit de avertisment dar este obligat sa ii acorde FD jucatorului in cauza. "
17/ Propunere: pentru fiecare cerere de grad, in template sau in regulament sa fie specificat daca e vorba despre orele de pe site/server (jb.b-zone.ro) sau de pe gametracker.
Motiv: clarificare
Cam atat. Spor.