Propunere - update regulament - in curs de implementare

Ai vreo idee geniala ce ar putea imbunatati serverul? Impartaseste-ne si noua!
Post Reply
tactu'
Very Important Person
Very Important Person
Been thanked: 3 times

Hai noroc. Am zis sa citesc si eu regulamentul (cap-coada de data asta :))) si am observat urmatoarele:
a/ Unele reguli nu sunt foarte clare, sau ideile exprimate nu sunt duse pana la capat, lasand loc de interpretare (a nu se intelege ca acuz ownerii de incompetenta sau ceva, e pur si simplu o remarca menita sa ii ajute)
b/ Consider ca lipsesc anumite reguli care ar putea imbunatati experienta jucatorilor (le voi prezenta mai jos, impreuna cu sugestiile mele).

Asadar, am preluat pasaje din regulament si le-am expus mai jos, cu completarile/propunerile mele inaintea lor.

Disclaimer: nu vreau sa se inteleaga ca aceste sugestii trebuie musai implementate (de aia se numesc sugestii), acestea au scopul de a ajuta/imbunatati regulamentul prezent care deja e foarte ok. Nu fac asta cu vreun interes ascuns sau mai stiu eu ce, vreau doar sa ajut (ca idee, lucrez in consultanta, printre atributiile mele la locul de munca presupune si revizuirea procedurilor interne/regulamentelor firmelor cu care colaboram, deci cu asta ma ocup).

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1/ Sugestie: scoatare regula ⇒
CT care este Jean este singurul care poate să vorbească intr-o zi normală, însă dacă acesta vrea și consideră necesar, le poate da colegilor săi voce din /menu.
Motiv: Din ce am vazut, aceasta regula nu este pusa in aplicare niciodata si nu ii vad rostul. Toti CT vorbesc in timpul rundelor daca vor, fie ca e normal day sau special day. O regula mai adecvata ar fi ca cei de la CT sa nu vorbeasca peste Jean, sa nu il impiedice sa dea comenzi prizonierilor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2/ Sugestie: specificare numar ore ban si nr de abateri
► Dayuri: ⇒ Cine calcă cu mașina primește SLAY de la un Admin (sau ban, depinde de câți jucători au murit călcați sau a câta abatere este). În cazul în care cel care a călcat se afla la CT, acesta este scos dacă calcă doi sau mai mulți jucători.
Motiv: pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretari

3/ Propunere: specificare numar ore ban =>
Admini: Pentru reclama intenționată se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!
Motiv: idem, pentru clarificare, sa nu existe loc de interpretari

4/ Propunere: specificare numar ore ban sau daca e permanent =>
Admini: Pentru folosirea de coduri se va aplica comanda de ban + cerere ban cu dovada + IP!

5/ Propunere: specificare numar ore ban =>
Day-uri ⇒ Cine calcă cu mașina primește SLAY de la un Admin (sau ban, depinde de câți jucători au murit călcați sau a câta abatere este). În cazul în care cel care a călcat se afla la CT, acesta este scos dacă calcă doi sau mai mulți jucători.

6/ Propunere: adaugare regula: Sunt interzise comenzile de tipul "Jean spune primul glow red alege cine sa moara next"
Motiv: de la sine inteles.

7/ Propunere: adaugare: dictionar termeni (fd = freeday, fk = freekill, av = avertisment, T=prizonieri, CT=gardieni, etc. etc.)
Motiv: la inceputul regulamentului, eu zic ca ar fi util.

8/ Propunere: adaugare "din greseala" la ⇒
In privinta omorarii unui prizonier de catre un gardian, CT-ul respectiv primeste un avertisment + acordarea de FD(freeday) prizonierului in cauza. In cazul in care nu ii acorda FD (freeday), acesta primeste 2 avertismente.
Motiv: clarificare. Mie cel putin nu imi este clar la ce situatie se refera speta de mai sus.

9/ Propunere: adaugare tipul pedepsei (gag/kick/ban) si numarul orelor de ban in functie de abuz =>
Orice actiune care afecteaza negativ serverul este interzisa: Aceasta regula include dar nu se limiteaza la: Utilizarea de hackuri, scripturi, buguri care va ofera avantaje sau ii impiedica pe altii, reclama spre alte comunitati sau servere, spam-ul, accesarea conturilor care nu va apartin,intrarea la CT fara microfon in repetate randuri etc.
Motiv: clarificare

10/ Propunere: adaugare ratio T/CT => de ex. Echipa CT trebuie sa aiba maxim 1/3 jucatori din numarul de jucatori ai echipei T (de ex. 15 T => 3 CT)
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, cred ca ar fi necesara

11/ Propunere: adaugare => Daca un T arunca cu grenada flash/HE si nimereste un CT, atunci T va fi omorat de CT.
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara

12/ Propunere: Ownerii sa stabileasca daca comenzile de tip "Jean spune ultimul duck nu moare/nu traieste" sunt acceptate sau nu pe server si sa fie mentionate in regulament.

13/ Propunere: adaugare tip sanctiune (de ex. 1 av) pentru ⇒
Nu aveti voie sa dati FREE damage prizonierilor, chiar daca este la box sau nu, doar Jean are voie in cazul in care da comenzi (dintre X si Y) și doar în picioare (pentru a lua un DMG mai mic). Jean nu poate abuza de acest privilegiu scăzând HP prizonierilor dându-le CAP și scuzându-se că dă comandă.

14/ Propunere: adaugare tip sanctiune pentru FK (intentionat, nu din greseala) efectuat de CT pe T (1 av/scos de la CT/ban/etc.), las la decizia ownerilor
Motiv: nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara

15/ Propunere: adaugare regula "Este strict interzisa aplicarea unor sanctiuni pentru certuri cauzate in afara serverului (discord, forum, facebook, etc.). Comenzile de pe server se aplica doar in conformitate cu regulamentul"
Motiv: nu stiu daca au fost astfel de cazuri, presupun ca nu, dar nu am vazut regula asta mentionata, consider ca ar fi necesara.

16/ Propunere: adaugare un exemplu de situatie (ca sa se inteleaga la ce ne referim) la urmatoarea regula ⇒
"In cazul in care un CT omoara din greseala (in anumite circumstante) un T, acesta este scutit de avertisment dar este obligat sa ii acorde FD jucatorului in cauza. "
Motiv: clarificare, sa nu existe loc de interpretari

17/ Propunere: pentru fiecare cerere de grad, in template sau in regulament sa fie specificat daca e vorba despre orele de pe site/server (jb.b-zone.ro) sau de pe gametracker.

Cam atat. Spor.
Syko
Smecher de smecher mafiot
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

N-am citit încă toate propunerile dar țin să specific că la cele în care regula prevedere "ban IP + cerere ban pe forum", adminii știu exact cât să acorde ban, pentru că în categoria staff există un topic cu limita de timp la ban pe care fiecare grad o are.

Image
Image
Image
Syko

1. Asta nu e tocmai o regulă, ci o introducere a regulamentului, însă probabil o să scot funcția de a da voce la CT pentru că am văzut și eu că e inutilă.
2. Asta mereu a fost la decizia adminilor, 5-10-15 minute, în funcție de câți playeri calcă, dar probabil o să modific.
3. Se acorda numărul de minute maxim admis pe care gradul respectiv îl are și care este menționat într-un topic din staff area.
4. Se acorda numărul de minute maxim admis pe care gradul respectiv îl are și care este menționat într-un topic din staff area.
5. La fel ca la punctul 2.
6. Cel mai probabil voi face un poll în care lumea să decidă dacă regula să fie interzisă sau să fie permisă, deși eu cred că o voi interzice pentru că oamenii se vor ataca și am spus și în reclamația lui Sam făcută pe baza acestui lucru că, oamenii vor da target altora.
7. Voi adaugă termenii în GuideBook sau jos în regulament lângă lista comenzilor.
8. Aici trebuie adăugat "intenționat" sau "în cazul în care CT n-a fost atent la comenzile lui Jean și a omorât aiurea", pentru că mai jos scrie că dacă omori "din greșeală" poți fi scutit de avertisment (din greșeală însemnând acea situație când tu tragi în cineva care are armă și ai omorât pe altcineva, pentru că s-a bagat în față ori pentru ca ți-a scapat mouse pe capul lui etc (nu se poate abuza de asta, deci nu încercați)).
9. Nu este nimic de menționat aici, regula specifică clar
Absolut orice actiune facuta intentionat care afecteaza in mod negativ jucatorii, cursul jocului, funcționarea serverului, site-ului, forumului va fi sanctionata dupa alegerea ownerului.
Nu am de gând să ofer informații jucătorilor legate de acest lucru, pentru că oamenii se vor ataca din orice, dacă în regulament scriu că pentru "sugi pula" iei 3 minute gag, iar eu îi dau 5, o să mă înjure că de ce i-am dat 5 minute și nu 3, cum scrie de fapt în regulament. La fel și pentru situațiile mai grave. Pe lângă asta oamenii și-o iau în cap și știind dinainte ce sancțiune primesc pentru fiecare faptă, ei vor profita de acest lucru în detrimentul lor. Rămâne la decizia ownerilor ce sancțiuni vor aplica pentru fiecare jucător în parte, pentru că unii deranjează mai mult, alții mai puțin, deci sancțiune vor fi diferite.
10. Regula asta n-o înțeleg, la ce te referi? Prin comanda /joinct oamenii vor intra la CT daca e loc, iar dacă sunt prea mulți CT se va da Gunday forțat (calculul matematic este: if(countT + 2 < countCT * 3) { gunday fortat }.
11. Nu ai văzut regula pentru că nu există, HE-ul scade HP-ul CT-ilor, este o armă, prin urmare dacă ai scăzut HP unui CT vei fi omorât. Flash-ul este permis, însă Jean poate da comanda "Jean spune cine arunca cu grenade are cap" (pentru T fără FD, pentru cei cu FD poate spune "cine arunca cu grenade în CT are cap"). Dar probabil o să menționez și asta în regulament, să nu mai existe confuzii.
12. Comenzile de genul sunt permise dar doar în cazul în care numărul prizonierilor vii este redus (nu poți da comanda asta la 20 de prizonieri, ar însemna freekill "legal"). Regula asta trebuie adăugată în regulament doar pentru a specifica când are voie cineva să o folosească (adică la un număr mic de prizonieri vii).
13. O să fie adăugată mai jos, unde scrie "Motivele pentru care se pot acorda avertismente:".
14. O regulă bună cu o situație ce trebuie lămurită pentru că mai sunt oameni care omoară un prizonieri care a pierdut la comenzi și și-a luat FD din /shop, iar apoi bagă scuza cu "miss click, sorry".
15. Discordul cât și forumul fac parte din server, deci pentru un comportament toxic pe server poți primi ban și pe forum, sau pentru un comportament toxic pe forum, poți fi înlăturat și de pe server, ne întoarcem la regula:
Absolut orice actiune facuta intentionat care afecteaza in mod negativ jucatorii, cursul jocului, functionarea serverului, site-ului, forumului va fi sanctionata dupa alegerea ownerului. Incheiem aici zilele in care "nu scrie in regulament" era o scuza valida. Jucatorii care gresesc neintentionat in mod repetitiv excesiv vor fi si ei inlaturati, daca esti destul de prost incat sa faci ceva rau si sa nu-ti dai seama nu faci parte din audienta noastra de jucatori (mai urca putin in alfabet).
Dacă vă înjurați în privat pe discord iar singurul lucru care vă permite sa vă dați mesaje unul altuia este serverul de discord "jb.b-zone.ro", e problema voastră, la fel și în cadrul forumului, daca o persoană înjură altă persoana în PM pe forum (și nu e în staff) acesta n-o să fie întocmai sancționat, pentru că există o funcție să-l blochezi și pe forum. DAR, în cazul în care un jucător este toxic și începe să dea PM și să înjure toți membri forumului atunci da, acesta va fi sancționat. Repet, aici depinde de situație foarte mult, de aia regula e atat de vagă și nu specifică anumite chestii.
16. O să specific.
17. Sper că a fost o glumă, noi folosim gametrackerul acum doar pentru graficul de activitate, pe care l-am integrat în site tocmai ca să nu mai avem nevoie de site-ul propriu-zis, comanda pentru ore este /stats și asta este știut dintotdeauna, jucătorii știu (sper) că orele sunt cele de pe /stats, nu cele de pe gametracker. O să văd ce fac totuși în privința asta.

Las topicul deschis pentru că poate mai ai ceva de adăugat sau să mă corectezi undeva, ori să-mi explici ce n-am înțeles eu.
Image
Image
tactu'
Very Important Person
Very Important Person
Been thanked: 3 times

O sa raspund pe rand, incep mai intai cu asta.
Syko wrote: Sat Feb 25, 2023 1:49 am N-am citit încă toate propunerile dar țin să specific că la cele în care regula prevedere "ban IP + cerere ban pe forum", adminii știu exact cât să acorde ban, pentru că în categoria staff există un topic cu limita de timp la ban pe care fiecare grad o are.

Image
Acela e un guidebook intern pentru admini, nu este vizibil si jucatorilor. Eu zic ca ar fi o idee buna ca pedepsele cu ban sa fie mentionate si in regulamentul public, ca sa stie toti jucatorii ce pot pati daca incalca regulile. Dar pentru asta trebuie delimitate sanctiunile in functie de abuzuri -> De ex. pentru reclama intentionata la alte servere se da x ore/permanent, pentru hack se da permanent , etc. stiu ca unele pedepse sunt la mintea cocosului, cum ar fi cea pentru hack, insa pentru alte tipuri de abuz nu este foarte clar.

Avantajul cel mai mare ar fi ca ar scapa adminii/ownerii de discutii inutile cu jucatorii pedepsiti (de ex. poate sa vina gigel si sa te intrebe "de ce mi-ai dat ban 5 ore in loc de 1 pentru limbaj urat?", iar tu il redirectionezi la regulament si ai castigat timp). In lipsa delimitarii sanctiunilor, tu ce ii raspunzi la intrebare/reclamatie, ii zici "aia e boss, ti-am dat 2 ore ca asa am simtit" ?
Syko wrote:1. Asta nu e tocmai o regulă, ci o introducere a regulamentului, însă probabil o să scot funcția de a da voce la CT pentru că am văzut și eu că e inutilă.
regulament wrote:CT care este Jean este singurul care poate să vorbească intr-o zi normală, însă dacă acesta vrea și consideră necesar, le poate da colegilor săi voce din /menu.
ok.
2. Asta mereu a fost la decizia adminilor, 5-10-15 minute, în funcție de câți playeri calcă, dar probabil o să modific.
ok.
3. Se acorda numărul de minute maxim admis pe care gradul respectiv îl are și care este menționat într-un topic din staff area.
4. Se acorda numărul de minute maxim admis pe care gradul respectiv îl are și care este menționat într-un topic din staff area.
ok. totusi raman la ideea ca si jucatorii trebuie sa stie la ce sa se astepte daca incalca regulile, pentru a nu lasa loc de interpretare.
5. La fel ca la punctul 2.
propunerea mea ar fi sa mentionam in regulament, pe langa nr de ore in caz de ban, si nr de abateri. momentan nu imi e clar si, din nou, ar scuti adminii de potentiale discutii inutile cu playerii.
6. Cel mai probabil voi face un poll în care lumea să decidă dacă regula să fie interzisă sau să fie permisă, deși eu cred că o voi interzice pentru că oamenii se vor ataca și am spus și în reclamația lui Sam făcută pe baza acestui lucru că, oamenii vor da target altora.
ok.
7. Voi adaugă termenii în GuideBook sau jos în regulament lângă lista comenzilor.
ok.
8. Aici trebuie adăugat "intenționat" sau "în cazul în care CT n-a fost atent la comenzile lui Jean și a omorât aiurea", pentru că mai jos scrie că dacă omori "din greșeală" poți fi scutit de avertisment (din greșeală însemnând acea situație când tu tragi în cineva care are armă și ai omorât pe altcineva, pentru că s-a bagat în față ori pentru ca ți-a scapat mouse pe capul lui etc (nu se poate abuza de asta, deci nu încercați)).
ok.
Nu am de gând să ofer informații jucătorilor legate de acest lucru, pentru că oamenii se vor ataca din orice, dacă în regulament scriu că pentru "sugi pula" iei 3 minute gag, iar eu îi dau 5, o să mă înjure că de ce i-am dat 5 minute și nu 3, cum scrie de fapt în regulament. La fel și pentru situațiile mai grave. Pe lângă asta oamenii și-o iau în cap și știind dinainte ce sancțiune primesc pentru fiecare faptă, ei vor profita de acest lucru în detrimentul lor. Rămâne la decizia ownerilor ce sancțiuni vor aplica pentru fiecare jucător în parte, pentru că unii deranjează mai mult, alții mai puțin, deci sancțiune vor fi diferite.
am raspuns la asta, indirect, mai sus. cum consideri.
10. Regula asta n-o înțeleg, la ce te referi? Prin comanda /joinct oamenii vor intra la CT daca e loc, iar dacă sunt prea mulți CT se va da Gunday forțat (calculul matematic este: if(countT + 2 < countCT * 3) { gunday fortat }.
Nu e neaparat o regula in sine, ci o mentiune mai mult, sa inteleaga oamenii noi, care descopera serverul, modul de distribuire a jucatorilor (T/CT). am uitat ca si serverul te atentioneaza in timpul jocului, cand dai /joinct si nu te lasa sa intri la CT daca sunt prea putini T. dar eu zic ca nu strica sa fie mentionat si in regulament/guidebook. cum consideri.

in lipsa unui guidebook separat pentru noobi, regulamentul are rolul si de a explica jocul pentru incepatori, fiind menit sa ii ajute sa se familiarizeze cu jocul. oricum, stiu ca cel mai bine inveti practicand, ca si in viata.
11. Nu ai văzut regula pentru că nu există, HE-ul scade HP-ul CT-ilor, este o armă, prin urmare dacă ai scăzut HP unui CT vei fi omorât. Flash-ul este permis, însă Jean poate da comanda "Jean spune cine arunca cu grenade are cap" (pentru T fără FD, pentru cei cu FD poate spune "cine arunca cu grenade în CT are cap"). Dar probabil o să menționez și asta în regulament, să nu mai existe confuzii.
mie de exemplu nu imi era clar care grenada este permisa si care nu. ma trezeam in postura de CT si nu stiam daca am voie sa omor pe cineva care arunca cu flash in mine. hai sa zicem ca la HE e firesc sa ii omori, ca primesti damage, dar nu strica sa scrie si in regulament.
12. Comenzile de genul sunt permise dar doar în cazul în care numărul prizonierilor vii este redus (nu poți da comanda asta la 20 de prizonieri, ar însemna freekill "legal"). Regula asta trebuie adăugată în regulament doar pentru a specifica când are voie cineva să o folosească (adică la un număr mic de prizonieri vii).
ok.
13. O să fie adăugată mai jos, unde scrie "Motivele pentru care se pot acorda avertismente:".
ok.
14. O regulă bună cu o situație ce trebuie lămurită pentru că mai sunt oameni care omoară un prizonieri care a pierdut la comenzi și și-a luat FD din /shop, iar apoi bagă scuza cu "miss click, sorry".
ok.
15. Discordul cât și forumul fac parte din server, deci pentru un comportament toxic pe server poți primi ban și pe forum, sau pentru un comportament toxic pe forum, poți fi înlăturat și de pe server, ne întoarcem la regula:

Dacă vă înjurați în privat pe discord iar singurul lucru care vă permite sa vă dați mesaje unul altuia este serverul de discord "jb.b-zone.ro", e problema voastră, la fel și în cadrul forumului, daca o persoană înjură altă persoana în PM pe forum (și nu e în staff) acesta n-o să fie întocmai sancționat, pentru că există o funcție să-l blochezi și pe forum. DAR, în cazul în care un jucător este toxic și începe să dea PM și să înjure toți membri forumului atunci da, acesta va fi sancționat. Repet, aici depinde de situație foarte mult, de aia regula e atat de vagă și nu specifică anumite chestii.
Aici nu m-am exprimat eu bine, intr-adevar forumul/discordul fac parte din server. Eu ma refeream la situatiile externe (facebook/insta/servere discord ce nu tin de server, de exemplu).
cred ca putem delimita un pic situatiile astea si prin mentiunea lor in regulament, daca consideri ca ar fi de bun augur.
16. O să specific.
ok.
17. Sper că a fost o glumă, noi folosim gametrackerul acum doar pentru graficul de activitate, pe care l-am integrat în site tocmai ca să nu mai avem nevoie de site-ul propriu-zis, comanda pentru ore este /stats și asta este știut dintotdeauna, jucătorii știu (sper) că orele sunt cele de pe /stats, nu cele de pe gametracker. O să văd ce fac totuși în privința asta.
propunerea mea, la fel, nu e un "must", ci un "good to have".
"jucătorii știu (sper) că orele sunt cele de pe /stats". nici tu nu esti convins :)))
plus ca vazusem la un moment dat niste solicitari de grad (mai vechi) in care jucatorii puneau link la gametracker. de ex. viewtopic.php?t=589
am vazut ca template-ul actual te obliga sa pui link la contul de pe site, unde sunt mentionate orele reale.
din nou, consider ca poti sa adaugi o mentiune in template, nu neaparat in regulament, ca sa stie toti playerii inainte sa faca cererile de grad.

Daca vrei poti lasa topic-ul asta deschis si voi mai reveni cu sugestii pe viitor. Putem discuta si pe regulamentul adminilor, daca vrei.
Last edited by tactu' on Mon Mar 13, 2023 5:28 pm, edited 1 time in total.
Syko

Am actualizat cateva dintre reguli, acestea le poti vedea marcate cu aceasta culoare.
Vor mai fi si altele modificate/actualizate, nu am apucat inca sa citesc ce ai mai scris.
Image
Image
Post Reply